Dr. Szalók Gábor

Különleges fizikai tulajdonságai miatt a lágylézersugár biostimulatív, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki az élő szövetekben. A magyar nyelvben minden olyan berendezést, amely nem a kemény szövetek (csontok) megmunkálására szolgál, “lágynak” fordítanak.

 

 

Mikor használható eredményesen a lágy lézeres terápia?

 • Gyulladt íny
 • Meglazult a fogak
 • Parodontális betegségek
 • Gyorsabb felépülés elősegítése a fogászati kezelések után
 • Aftás fekély vagy herpesz
 • Gyökérkezeléskor
SAFE-lézer 150 piros fényű lézerberendezés szájüregi alkalmazásra alkalmas száloptikával

Általános soft-lézer hatásai

Szájnyálkahártya betegségek közül a herpes, az aphta, a nem gyógyuló nyálkahártya fekélyek, krónikus gyulladásos jelenségek, sztomatitis a leggyorsabb eredményt mutatják. A lézerterápia gyors hámosodást eredményez, a gyógyulási idő általában a felére lerövidül. Csontgyógyulási folyamatok serkentése, szájsebészeti csontműtétek után azonnal lézerterápiát alkalmazva a fájdalom csökken, majd a műtét utáni 2-4 napban tovább alkalmazva a hámosodás, a sebgyógyulás felgyorsul, és a varratszedés 2-3 nappal hamarabb elvégezhető. A szövődmények száma jelentősen – mintegy 30-50%-kal – csökken. 

Az implantológiai beavatkozások a fogászat, a szájsebészet egyik legnagyobb odafigyelést igénylő, magas fokú felkészültséget és jelentős rizikót jelentő tevékenységei. A műtétet megelőzően végzett kezelések kapcsán, az előkészítő fázisban a soft-lézerek alkalmazása segíti a sebek, a korrekciós műtétek, a csontpótlás gyorsabb gyógyulását, a megfelelő szájhigiénia kialakítását és fenntartását. Esélyteremtő hatása van a sikeres eljáráshoz, a beteget folyamatosan ösztönzi a rendszeres soft-lézer kezelés alkalmazása, hogy gondos és következetes látogató legyen a rendelőben, és nagy figyelmet fordítson a higiéniára. Az implantológiaműtét, majd az inyformázó behelyezése után, a minél gyorsabb és szövődménymentesebb lágyrész- és csontgyógyulás rendkívül fontos. A rendszeres soft-lézer kezelés ápoló hatása nagyon megkönnyíti a – rendszerint sorozat-beavatkozásokon áteső – páciensek jó szájállapotának a fenntartását. Segíti az ideiglenes pótlások körüli szövetek jó kondíciójának a kialakulását.

Lágy (soft) lézerkezelés Egerben

Ha azt gyanítja, hogy ínybetegség kezelésére van szüksége, mindenképpen nézzen utána, hogy milyen technológiát használ a fogorvos. Ha olyan fogorvoshoz fordul, aki lágyszöveti fogászati lézert használ, az kényelmesebb eljárást, gyorsabb gyógyulási időt és összességében jobb eredményeket eredményez!

Mennyibe kerül a lágy lézerterápia?

Az árlistát megtalálja a honlapon is, de a kezelés előtt mindig pontosan tudni fogja, hogy a lágy (soft) lézerkezelés mekkora költséggel fog járni.

A lágy lézerkezelés elszámolható az egészségpénztárnál?

Igen, a lágylézer terápia olyan kezelés, amit az egészségpénztárnál el lehet számolni. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan csökkentheti a lágylézer kezelés díját egészségpénztárral. Részletek →

Kérjen időpontot még ma!

Rendelés kedden és csütörtökön, 14 és 18 óra között.

Fogorvosi szolgáltatások Egerben

Állapotfelmérés
Fogkő eltávolítás
Foghúzás
Fogtömés
Gyökérkezelés
Kivehető fogsor
Implantátumok
Koronakészítés
Hídkészítés
Lágy lézer kezelés
Barázdazárás
Gyermekfogászat

Gyakoran ismételt kérdések

A szűrővizsgálat lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy lássa, van-e bármilyen fogászati problémája, és segít megőrizni a szája egészségét. Ha a problémákat kezeletlenül hagyja, a jövőben nehezebben kezelhetővé válhatnak, ezért a legjobb, ha a problémákat korán kezeli, vagy ha lehetséges, teljesen megelőzi őket.

 

 

Mi történik a fogászati ellenőrzés során?
Minden egyes ellenőrzés alkalmával a fogorvosnak a következőket teszi:

 • megvizsgálja fogait, ínyét és száját;
 • megkérdezi az általános egészségi állapotáról, valamint a legutóbbi látogatás óta a fogaival, szájával vagy ínyével kapcsolatban felmerült problémákról;
 • megkérdezi Önt az étrendjéről, a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról és a fogtisztítási szokásairól, és tanácsot ad ezzel kapcsolatban;
 • megbeszélik a következő látogatás időpontját.

A szűrővizsgálat után a fogorvos javaslatot tesz a következő látogatás időpontjára. A következő ellenőrzésig eltelt idő lehet akár 3 hónap, de akár 2 év is (vagy legfeljebb 1 év, ha Ön még nem töltötte be a 18. életévét).

Általában minél kisebb a fogászati problémák kockázata, annál tovább várhat a következő ellenőrzésig. Tehát a jó szájhigiéniával rendelkezőknek valószínűleg csak 12-24 havonta egyszer kell elmenniük, de azoknak, akiknek több problémájuk van, gyakrabban lesz szükségük ellenőrzésre.

Vásároljon puha sörtéjű fogkefét. A közepes és kemény sörték károsíthatják a fogakat és az ínyt. Használjon lágy nyomást, 2 percig, naponta kétszer.

 

A motoros és a kézi fogkefék egyaránt jól tisztítják a fogakat. A vegyes sörtemagasságú vagy szögletes sörtékkel rendelkező kézi fogkefék jobban tisztítanak, mint a teljesen lapos, egyenletes sörtékkel rendelkezők. A motoros fogkefék könnyebbek lehetnek, ha nehezen használja a kezét.

 

Állítson be emlékeztetőt, hogy 3-4 havonta cserélje le a fogkefét. Dobja ki hamarabb, ha a sörték meggörbültek vagy szétnyúltak. A meghajlott sörték nem tisztítanak olyan jól. (Ez annak is a jele, hogy túl erősen mos fogat.)

 

A legtöbb fogkrém megtisztítja a baktériumok elszaporodását és az ételekből és italokból származó savakat. Az Amerikai Fogászati Szövetség (ADA) elismerő pecsétjével ellátott fogkrémek mindig tartalmaznak fluoridot, amely erősíti és védi a fogakat. Ha fluoridmentes opciót szeretne, a boltokban kaphatók olyan természetes összetevőkből készült fogkrémek és porok, amelyek nem rendelkeznek ADA-teszteléssel és -jóváhagyással.

 

Ha a hideg vagy forró ételektől vagy italoktól megborzong, válasszon érzékeny fogakra való fogkrémet, és szóljon fogorvosának.

Keresse fel a fogorvost, ha az alábbi problémák bármelyikét észleli, vagy ha azt látja, hogy gyermeke nehezen rág, vagy fájdalmakra panaszkodik:

 • Sebes száj
 • Állkapocsfájdalom
 • Vörösség
 • Duzzadt arc vagy íny
 • Fogérzékenység
 • Törött fogak
 • Szájszárazság
 • Vérző íny
 • Rossz lehelet vagy rossz szájíz

Ha azonnal kivizsgáltatja magát, megelőzheti a súlyosabb problémákat és fertőzéseket.

Az íny akkor vérzik, ha irritált és gyulladt, ami nem tekinthető normálisnak. Ennek oka a fogakon maradt lepedék (lágy baktériumréteg), amely gyulladást okoz, amit ínygyulladásnak neveznek, és ha nem kezelik, ínybetegséggé alakulhat. Idővel, ha a lepedéket nem tisztítják le napi fogmosással és fogközti tisztítással, a lepedék kemény lerakódássá, úgynevezett fogkővé vagy fogkővé alakulhat, amelynek eltávolításához fogorvosának vagy higiénikusának szakszerű fogkőeltávolításra van szüksége.

 

Fontos, hogy még ha vérzik is az ínye, akkor is meg kell mosni, hogy a szájat tisztán tartsa, különben a szájban felhalmozódó baktériumok súlyosbítják az ínygyulladást. Néhány napos alapos tisztítás után ínyének meg kell szűnnie a vérzésnek. Ha ez nem történik meg, akkor ki kell kérnie a fogorvosi team tanácsát, mivel lehet, hogy professzionális tisztításra van szüksége.

 

A megfelelő szájápolási rendszerrel meg kell tudni akadályozni, hogy ínye vérezzen, ha helyesen végzi. Mindig azt javasoljuk, hogy rendszeresen járjon fogorvosához vizsgálatra. Ez segíthet diagnosztizálni és kezelni minden szokatlan dolgot a szájában, így megfelelő ellátást és tanácsot kaphat.

 

Lehet, hogy puhább fogkefét kell használnia, amíg az ínye gyulladt, amíg egészségesebbé nem válik. Fontos továbbá, hogy naponta tisztítsa a fogak közötti részt fogközti kefékkel vagy fogselyemmel.

 

A dohányzás elfedheti az ínyproblémát, mivel korlátozza a száj véráramlását. Ha nemrég hagyta abba a dohányzást, ez lehetővé teheti, hogy az íny jobban keringjen, és ezért elkezdjen vérezni.