Dr. Szalók Gábor

Mire számítson az első fogorvosi konzultáción?

A rendszeres fogorvosi rendelés fontos része az általános egészség és jólét megőrzésének. Az első találkozásunkkor, megvizsgálom fogazatának, ínyének állapotát. Erről egy részletes tájékoztatót adok, felvázolva az esetleges problémákat és lehetséges kezelési javaslatokat, tervet. Közösen egyeztetve választjuk ki, milyen kezelés lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

 

Az első konzultáció ingyenes, kérjen időpontot!

Fogászati konzultáció

Az első találkozáskor

Az együtt töltött idő alatt arra bátorítom Önt, hogy tegyen fel kérdéseket, fejezze ki aggodalmait, és ossza meg velem mindazt, amit szeretne, hiszen minden páciens egyedi kezelést igényel. Az Ön megismerésének és a biztonságos, személyre szabott támogatás nyújtásának része az Ön kórtörténetének áttekintése. Bizonyos egészségügyi állapotok és gyógyszerek befolyásolhatják a kezelési protokollokat, ezért kérem, hogy írjon egy listát azokról a gyógyszerekről, amiker rendszeresen szed, vagy amit a kezelések idején szednie kell. Ezután egy teljes szájüregi röntgenfelvétel és a fogak, az íny, a száj és az állkapocs átfogó vizsgálata következik, beleértve egy nem invazív szájüregi rákszűrést is. 

 

Az első látogatás egy információgyűjtő találkozó, ha a komplexebb kezelést igényel, akkor a tényleges kezelés a későbbi alkalmakkor fog megtörténni. Miután a teljes vizsgálat befejeződött együtt olyan egészséges, hatékony kezelési tervet állítunk össze, amely a legjobban megfelel az Ön fogászati és személyes igényeinek. A kezeléseket rangsorolhatjuk és ütemezhetjük, hogy az Ön által igényelt mosolyt olyan időkeretben kapja meg, amelyet megengedhet magának.

 

Végül pedig szeretnénk, ha tudná, hogy mindent megteszünk azért, hogy Ön nyugodtan és biztonságban érezze magát. Nemcsak az Ön fizikai kényelme fontos számunkra, hanem az Ön érzelmi kényelme is. Jöjjön be, dőljön hátra és lazítson – nagyszerű kezekben van.

 

És ha már régóta nem járt fogorvosnál, ne féljen. Fontos döntést hozott meg, nem kell bűntudatot éreznie!

Kérjen időpontot még ma!

Rendelés kedden és csütörtökön, 14 és 18 óra között.

Teljes körű fogászati állapot felmérés és konzultáció Egerben

Tény, hogy az emberek nem szívesen járnak fogorvoshoz, és a legtöbben már csak akkor, ha már baj van. Rendszeres konzulátcióval és kontrollvizsgálatokkal azoban elkerülhető, hogy a fájdalom akuttá váljon és a komolyabb károsodás is megelőzhető.

Mennyibe kerül egy konzultáció, állapotfelmérés?

Az első konzultáció teljesen ingyenes. A kezelések árlistáját megtalálja a honlapon is, de a kezelés előtt mindig pontosan tudni fogja, mekkora költséggel fog járni.

A fogászati konzultáció elszámolható egészségpénztárnál?

Az első konzultáció és a kontroll vizsgálat ingyenes, de a fogászati kezelések elszámolhatóak az egészségpénztárnál. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan csökkentheti a fogászati kiadásait egészségpénztárral. Részletek →

Kérjen időpontot még ma!

Rendelés kedden és csütörtökön, 14 és 18 óra között.

Fogorvosi szolgáltatások Egerben

Állapotfelmérés
Fogkő eltávolítás
Foghúzás
Fogtömés
Gyökérkezelés
Kivehető fogsor
Implantátumok
Koronakészítés
Hídkészítés
Lágy lézer kezelés
Barázdazárás
Gyermekfogászat

Gyakoran ismételt kérdések

A szűrővizsgálat lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy lássa, van-e bármilyen fogászati problémája, és segít megőrizni a szája egészségét. Ha a problémákat kezeletlenül hagyja, a jövőben nehezebben kezelhetővé válhatnak, ezért a legjobb, ha a problémákat korán kezeli, vagy ha lehetséges, teljesen megelőzi őket.

 

 

Mi történik a fogászati ellenőrzés során?
Minden egyes ellenőrzés alkalmával a fogorvosnak a következőket teszi:

 • megvizsgálja fogait, ínyét és száját;
 • megkérdezi az általános egészségi állapotáról, valamint a legutóbbi látogatás óta a fogaival, szájával vagy ínyével kapcsolatban felmerült problémákról;
 • megkérdezi Önt az étrendjéről, a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról és a fogtisztítási szokásairól, és tanácsot ad ezzel kapcsolatban;
 • megbeszélik a következő látogatás időpontját.

A szűrővizsgálat után a fogorvos javaslatot tesz a következő látogatás időpontjára. A következő ellenőrzésig eltelt idő lehet akár 3 hónap, de akár 2 év is (vagy legfeljebb 1 év, ha Ön még nem töltötte be a 18. életévét).

Általában minél kisebb a fogászati problémák kockázata, annál tovább várhat a következő ellenőrzésig. Tehát a jó szájhigiéniával rendelkezőknek valószínűleg csak 12-24 havonta egyszer kell elmenniük, de azoknak, akiknek több problémájuk van, gyakrabban lesz szükségük ellenőrzésre.

Vásároljon puha sörtéjű fogkefét. A közepes és kemény sörték károsíthatják a fogakat és az ínyt. Használjon lágy nyomást, 2 percig, naponta kétszer.

 

A motoros és a kézi fogkefék egyaránt jól tisztítják a fogakat. A vegyes sörtemagasságú vagy szögletes sörtékkel rendelkező kézi fogkefék jobban tisztítanak, mint a teljesen lapos, egyenletes sörtékkel rendelkezők. A motoros fogkefék könnyebbek lehetnek, ha nehezen használja a kezét.

 

Állítson be emlékeztetőt, hogy 3-4 havonta cserélje le a fogkefét. Dobja ki hamarabb, ha a sörték meggörbültek vagy szétnyúltak. A meghajlott sörték nem tisztítanak olyan jól. (Ez annak is a jele, hogy túl erősen mos fogat.)

 

A legtöbb fogkrém megtisztítja a baktériumok elszaporodását és az ételekből és italokból származó savakat. Az Amerikai Fogászati Szövetség (ADA) elismerő pecsétjével ellátott fogkrémek mindig tartalmaznak fluoridot, amely erősíti és védi a fogakat. Ha fluoridmentes opciót szeretne, a boltokban kaphatók olyan természetes összetevőkből készült fogkrémek és porok, amelyek nem rendelkeznek ADA-teszteléssel és -jóváhagyással.

 

Ha a hideg vagy forró ételektől vagy italoktól megborzong, válasszon érzékeny fogakra való fogkrémet, és szóljon fogorvosának.

Keresse fel a fogorvost, ha az alábbi problémák bármelyikét észleli, vagy ha azt látja, hogy gyermeke nehezen rág, vagy fájdalmakra panaszkodik:

 • Sebes száj
 • Állkapocsfájdalom
 • Vörösség
 • Duzzadt arc vagy íny
 • Fogérzékenység
 • Törött fogak
 • Szájszárazság
 • Vérző íny
 • Rossz lehelet vagy rossz szájíz

Ha azonnal kivizsgáltatja magát, megelőzheti a súlyosabb problémákat és fertőzéseket.

Az íny akkor vérzik, ha irritált és gyulladt, ami nem tekinthető normálisnak. Ennek oka a fogakon maradt lepedék (lágy baktériumréteg), amely gyulladást okoz, amit ínygyulladásnak neveznek, és ha nem kezelik, ínybetegséggé alakulhat. Idővel, ha a lepedéket nem tisztítják le napi fogmosással és fogközti tisztítással, a lepedék kemény lerakódássá, úgynevezett fogkővé vagy fogkővé alakulhat, amelynek eltávolításához fogorvosának vagy higiénikusának szakszerű fogkőeltávolításra van szüksége.

 

Fontos, hogy még ha vérzik is az ínye, akkor is meg kell mosni, hogy a szájat tisztán tartsa, különben a szájban felhalmozódó baktériumok súlyosbítják az ínygyulladást. Néhány napos alapos tisztítás után ínyének meg kell szűnnie a vérzésnek. Ha ez nem történik meg, akkor ki kell kérnie a fogorvosi team tanácsát, mivel lehet, hogy professzionális tisztításra van szüksége.

 

A megfelelő szájápolási rendszerrel meg kell tudni akadályozni, hogy ínye vérezzen, ha helyesen végzi. Mindig azt javasoljuk, hogy rendszeresen járjon fogorvosához vizsgálatra. Ez segíthet diagnosztizálni és kezelni minden szokatlan dolgot a szájában, így megfelelő ellátást és tanácsot kaphat.

 

Lehet, hogy puhább fogkefét kell használnia, amíg az ínye gyulladt, amíg egészségesebbé nem válik. Fontos továbbá, hogy naponta tisztítsa a fogak közötti részt fogközti kefékkel vagy fogselyemmel.

 

A dohányzás elfedheti az ínyproblémát, mivel korlátozza a száj véráramlását. Ha nemrég hagyta abba a dohányzást, ez lehetővé teheti, hogy az íny jobban keringjen, és ezért elkezdjen vérezni.